Milošević, N., Đukić Stojčić, M., Perić, L. Gajenje prepelica,, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, Mitrović, M. Lumbrikiltura –gajenje glista, Nolit, Beograd . odnosu na okolno zemljište (N 5x, P 7x i K 11x). -Postoji tri grupe glista. Prvu grupu čine vrste koje uglavnom žive na površini zemljišta i hrane se opalim lišćem. Gajenje glista- Lumbrikultura -praviti humus Milutin Mitrović ** Izdanje: Nolit Beograd g povez karton-naknadno,latinica,80 str.;ilustrovana, .

Author: Zulukus Gomuro
Country: South Africa
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 20 January 2007
Pages: 81
PDF File Size: 16.92 Mb
ePub File Size: 12.32 Mb
ISBN: 897-9-32977-321-3
Downloads: 73439
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zudal

Izdanci su uspravni, bujnibez bodlji i obilno radaju. Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Tehran61 1str.

We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Ostatak vremena je zimski odmor.

Izdanci su pokriveni sitnim bodljama. Plod je krupan, zatupasto-okruglog oblika, svetlo crvene boje i slatkog ukusa.

Kvalitet plodova je slabiji ali su prinosi veliki. Gajenje puzeva – Stojnic Gajenje puzeva – Stojnic.

SCIndeks – Članak

Osim letnje berbe remontne sorte donose plod u jesen u septembru ili oktobru. Koren Koren je osnovni vegetativni organ maline.

  IRAM 4536 PDF

Poslednjih nekoliko godina gajenje ove ribe je dobro razvijeno u Iranu. Sadnja maline Crvena malina se sadi od oktobra do aprila zrelim izdancima, a u junu zelenim izdancima.

Vrtni čubar – Wikipedija

Obrazovanje cvetnih pupoljaka Cvetni pupoljci se obrazuju u jesen u godini koja prethodi cvetanju. Ne zaboravite da rotirate preparate, kako se kod gljivica ne bi razvila rezistentnost.

Plodove maline treba brati svaki drugi dan u toku pune sezone, a ako je vreme vrlo suvo i toplo onda 39 svaki dan. Za naslon se koriste stubovi istesani od bagrema, ili nekog drugog drveta koje ne truli, visine 2,5 m, ili betonski stubovi dimenzija x 12 x 10 cm.

Vet19, 2Tretiranje drugih riba sa levamisalom je bilo efikasno i gubici su bili zaustavljeni. U hladnim krajevima vrhovi nedozrelih izdanaka izmrzavaju.

Prema kvalitetu malina se stavlja u promet kao malina ekstra kvaliteta, I kvaliteta i II kvaliteta. Milutin Mitrovic – Gajenje Glista.

Lako se bere i dobro podnosi transport. Osobine biljke — Bujna sorta uspravnih izdanaka.

Rodnost je velika i redovna. Dobro podnosi niske temperature. Diskus Symphysodon aequifasciatuspredstavnik Cichlidae je jedna od najpopularnijih i najskupljih akvarijumskih riba. Folia Parasitol Malina – Proizvodnja maline – Gajenje maline – Agronomija. Tu spadaju cvet, seme i plod.

  HEF4027BP DATASHEET PDF

Journal of Agricultural Yajenje. Capillariidae from a marine fish, Parablennius gattorugine Brunnfrom the Italian coast. U Srbiji se proizvodi Drveni stubovi postavljaju se na rastojanju od 6—7 m, a betonski na m.

Neke gliste kao Capillaria pterophylli Heinze, mogu da izazovu veliki mortalitet kod ciklidnih akvarijumskih riba. In ornamental tropical and pond fish. Facelija i lupina su osetljive prema mrazu te nemogu da zakorove malinjak.

Broj izdanaka nije velik.

132971616 Gajenje Maline Uputstvo

Broj izdanaka po hektaru je srazmerno veliki pa se dobijaju i visoki prinosi. Frontalne stubove treba dublje ukopati i uz njih postaviti naslon. Zeleni izdanci se retko koriste za podizanje malinjaka. Svetlost Malina je biljka koja za uspevanje zahteva dosta svetlosti i vlage.

admin Software